Telefon

+36 20 9437555

E-mail

gintli.virag@gmail.com

A TuiNa masszázs vagy más néven kínai gyógymasszázs egy több, mint 2000 éves ősi gyógyászati alapokon nyugvó terápiás módszer, amely az akupunktúrához hasonló elveken alapszik. „Akupunktúra tű nélkül” – tartják a TuiNáról, nem véletlenül, hiszen akupunktúrás pontok és meridiánok stimulálásával gyakorol gyógyító hatást a testre.

A TuiNa masszázs a QI – életenergia (ejtsd: csí) áramlását segíti elő, feloldja a testi-szellemi blokkokat, ezáltal segíti az öngyógyítási folyamat bekövetkeztét.
A speciális masszázsfogások alkalmazásával, az akupunktúrás pontok és meridiánok stimulálásával hatást gyakorol a csontvázra, az izomrendszerre, valamint a belső szervekre.

Természetesen mivel kéztechnikák használatáról van szó, mutat néhol hasonlóságot a hagyományos masszázskezeléssel, de alapjaiban különböznek egymástól. Például a TuiNa kezelés alkalmával ritkán használunk olajakat. Mivel a TuiNa a Hagyományos Kínai Gyógyászat elméletét veszi alapul, így alapvetően a testi és lelki blokkok feloldásával erősíti a szervezetet, illetve a hagyományos masszázskezelésekkel szemben a TuiNa ajánlott gyulladásos területek kezelésére is!

Az elsajátított technikákkal különböző mozgásszervi, légzőszervi és emésztőrendszeri problémák (például nyakmerevség, menstruációs és menopauza okozta problémák, reggeli rosszullét, migrén, székrekedés, köhögés és megfázás stb.), illetve mentális betegségek kezelhetőek, mint például a szorongás vagy a depresszió.

Az ismeretek birtokában hatékonyan kezelhetőek a páciensek körében leggyakrabban előforduló panaszok, mint a krónikus hát és nyaki fájdalom, migrén, menstruációs problémák vagy a stressz okozta rendellenességek.

Mivel TuiNa terápiával számos megbetegedés és rendellenesség hatékonyan kezelhető, így számos előnyt felsorolhatnánk, mégis elsők között a fizikai és mentális egészség megőrzését érdemes kiemelni.

A mai modern világban a legtöbb ember nem fordít kellő figyelmet a prevencióra és csak már kialakult vagy régóta fennálló bántalmakkal keresik fel a szakembereket. A TuiNa ezzel szemben hatékonyan alkalmazható már akár egyes tünetek megjelenésekor, ezzel előzve meg a komolyabb problémák kialakulását.

TuiNa alkalmazásakor a kezelést végző szakember a tenyerét, a hüvelykujját, az ujjait, illetve a könyökét használja hol gyengédebben, hol erőteljesebben. Ehhez társulnak továbbá különböző nyújtási technikák.

A kínai masszázs javallatai:

  • mozgásszervi betegségek
  • emésztőrendszeri problémák
  • izomfájdalmak, izomfáradtság
  • krónikus fáradtság, álmatlanság
  • ízületi- és gerincproblémák
  • betegség megelőzés
  • immunrendszer erősítése
  • anyagcsere javítása