Telefon

+36 20 9437555

E-mail

gintli.virag@gmail.com

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon. A mai nyugati fitoterápia tartalmazza egyéb természetgyógyászati módszerek, pl. apiterápia (méhészeti termékek), fűszernövények, illóolajok, tápláléknövények alkalmazását is.

A gyógynövények fő gyógyhatásáért egy-egy hatóanyag felelős. A növényekben jelenlevő egyes hatóanyagok fokozzák, potencírozzák egymás hatását. A teakeverékek alkotóit úgy választjuk ki, hogy a bennük lévő hatóanyagok szervezetre kifejtett hatása egyirányú legyen. A jól összeállított gyógynövénykeverékek a szervezet élettani folyamatait több oldalról támogatják, egymás hatását kiegészítve harmonizálják.

A fitoterápia célja az, hogy támogassa a szervezet tünetek által jelzett öngyógyító erőit. Mivel a betegségek nagy része a gondolati és érzelmi életünk problémája miatt alakul ki, ezért a beteget a test-lélek-szellem egységében kell szemlélni és kezelni is. Ez a holisztikus szemléletű gyógyítás alapja. A betegséghez vezető okokat is meg kell keresni és lehetőség szerint megszüntetésükre kell törekedni a végleges gyógyulás érdekében. Így a fitoterápia mellett más terápiás módszereket is alkalmazunk, a beteget komplexen kezeljük.

A gyógyulás folyamatában a betegnek aktívan részt kell vennie életmód-változtatással, a gondolati és érzelmi életének rendbe hozásával.