Telefon

+36 20 9437555

E-mail

gintli.virag@gmail.com

Néhány tanáccsal szeretnélek ellátni benneteket immunrendszerünk erősítésére érdekében. Javában az influenzajárvány szezonjában vagyunk, van, akit kevésbé, s van, akit jobban ledönt a lábáról a kór. S az sem elhanyagolandó kérdés, hogy ki milyen gyorsan gyógyul ki a kellemetlen tünetekkel járó betegségből.

Tudnunk kell, hogy a légutak nyálkahártyáján kis mennyiségben mindig megtalálhatók kórokozók (vírusok, baktériumok), de ezek, ha a szervezet védekező ereje erős, nem tudnak káros mértékben elszaporodni. Ha viszont a szervezet ellenálló képessége csökken, ha meghűlünk és túl erős a felső légúti infekció lehetősége (influenzajárvány idején), a kórokozók elszaporodnak. Ez a kórfolyamat megelőzhető, ha a szervezet védekező erőit támogatjuk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében segítségünkre van a természet!

  1. Fogyasszunk minden nap zöldségeket, gyümölcsöket (citrusféléket), hogy szervezetünk vitaminkészletei ne ürüljenek ki! Szükség szerint étrend kiegészítő formájában is pótoljuk a vitaminokat!
  2. A bíbor kasvirág gyökeréből készült alkoholos kivonat (tinktúra) fokozza a szervezet ellenálló képességét. Az Echinacea-cseppek sikeresen alkalmazhatók vírusos megbetegedések ellen. Influenza esetén jobb megelőzésre használni, naponta 20 cseppet fogyasztva. Meghűléses megbetegedés első jelei esetén egyszerre vegyünk be 50 cseppet, majd minden órában 10 cseppet 3-4 napon át. Mellékhatása nincs.
  3. Propolisz tinktúra. Kiválóan alkalmas megelőzésre, napi 1 teáskanálnyi tinktúrát teába, limonádéba keverve. Légúti hurutoknál, mandulagyulladásnál, torokfájásnál napi 3 x 30 csepp tinktúrát fogyasszunk! Gyógynövények főzetével együtt inhalálásra is alkalmas. Tekintve, hogy méhészeti termékről van szó, alkalmazásánál figyelembe kell venni az egyéni érzékenységet (pollenérzékenység).
  4. Béta-glükán étrendkieszítő. Gombák, növények, baktériumok sejtfalának alkotóelemei a béta-glükánok. Legáltalánosabban az élesztőből vonják ki. Vízben oldható rost, poliszacharid, mely mellékhatások nélkül képes erősíteni az immunrendszert. Sikerrel veszi fel a harcot különböző kórokozókkal, baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal szemben. Fogyasztását követően a szervezet védekező rendszere olyan „lökést” kap, melynek segítségével könnyebben győzhetjük le a betegségeket, illetve hatékonyabban állhatunk ellen a fertőzéseknek. Segítségével sikeresen erősíthető meg a krónikus betegek, a tartósan stressznek kitett egyének, a kemo- vagy sugárterápián átesettek immunrendszere is. Számos jótékony hatása mellett kiemelném daganatellenes és koleszterinszint csökkentő hatását is. Az 1-3/1-6 típusú béta-glükánból a napi adag 150-400 mg attól függően, hogy megelőzésre vagy kialakult betegségre alkalmazzuk. Hatását 3 napi fogyasztás után kezdi kifejteni.
  5. Jótékony hatású lehet a szétzúzott fokhagyma, reszelt torma és méz keveréke.
  6. Gyógynövények. Fontos a bőséges folyadékfogyasztás. Fogyasszunk gyulladáscsökkentő, izzasztó, köhögéscsillapító, hurutoldó, antibakteriális hatású gyógynövényekből készült teát (bodzavirág, hársfavirág, apróbojtorján, kakukkfű, ökörfarkkóró-virág, orvosi zsálya……). 
  7. A levegő és a légutak fertőtlenítésére párologtassunk illóolajakat: eukaliptusz, borsmenta, kakukkfű, fenyő, rozmaring, szurokfű, zsálya.
  8. Légúti megbetegedés (fül, orr, torok, arc- és homloküreg) esetén felgyorsítja a gyógyulást az infralámpa. Használjuk naponta 2-3-szor 15 percig a szemet letakarva.

A fent említett immunerősítő étrend kiegészítők patikákban kaphatók. Infralámpa 3.000 Ft-tól kapható elektromos szaküzletekben.

Gyógytea keverék rendelhető a Virág Egészségházban (Bábolna, Cserháti u. 10., Tel.: 20/943-7555).

Jó egészséget kívánok!

Javasolt cikkek